Direct contact? Bel: 06 - 380 502 98

Home > Huidanalyse

Huidanalyse, de weg naar een stralende en gezonde huid

Wenst u een mooie en gezonde uitstraling? Dan is het belangrijk om uw huid te leren kennen. Permanente huidverbetering start dan ook met een grondige huidanalyse. Op basis van deze analyse kunnen wij een passende gezichtsbehandeling bepalen en u adviseren over verzorgingsproducten.

Huidanalyse, wat houdt dat in?

Een grondige huidanalyse bestaat vaak uit twee onderdelen: een vragenlijst (anamnese) over je leefstijl, gezondheid en een dialoog van de huid. Met de vragen richten wij ons op de achterliggende oorzaken van eventuele huidproblemen. We kijken naar het ontstaan, de ontwikkeling en eventuele bijkomende klachten. Bij een fysieke huidanalyse kijken we naar de huidspanning, huidverkleuringen, temperatuur, eventuele gevoelige reacties en de conditie van de huid.

Huidtype en huidcondities 

Je huidtype is grotendeels genetisch bepaald en is zelf niet te wijzigen. Wel kun je bepaalde symptomen aanpakken en je huid in balans brengen. Door de jaren heen kan je huidtype veranderen onder invloed van hormonen, leeftijd en ziekte. We onderscheiden vijf basis huidtypen: de normale huid, de vette huid, de droge huid en de gecombineerde huid en de gevoelige huid.

De huidconditie kan sterk variëren door interne en externe factoren als weersomstandigheden, emoties, huidverzorging en voeding. Bij huidcondities kun je denken aan een vochtarme huid, een gestreste huid, onzuiverheden en een verouderde huid (door leeftijd, roken en veelvuldige bloodstelling aan de zon). Je huid is dus eigenlijk altijd in beweging en verandert voortdurend. Het is belangrijk om regelmatig een huidanalyse te laten doen, zodat je weet welke huidverzorgingsproducten het meest geschikt zijn voor jou huid op dat moment.

Huidanalyse bij Schoonheidssalon Sylvia

Wil je weten hoe jouw huid er gezond en stralend uit kan zien? Kom dan langs voor een uitgebreide huidanalyse en eventueel een productadvies in onze schoonheidssalon in de Blaricummermeent in Blaricum. Na de analyse en gezichtsbehandeling onvangt u adviezen over wat uw huid nodig heeft.

Boek nu!

Maak een afspraak voor een professionele huidanalyse